Головна
Каталог
image/svg+xml 0
Корзина
image/svg+xml 0
Обране
Більше

Застосування електричної теплої підлоги

Застосування електричної теплої підлоги: стандартні та нестандартні рішення

Встановлення додаткової (резервної) системи опалення дозволяє власникам житлових приміщень уникнути проблем, пов'язаних із перебоями у подачі централізованого опалення або з його відсутністю. Кращим рішенням для обігріву приміщень у будь-яку пору року є електричні теплі підлоги, різноманітність моделей яких дозволяє легко підібрати відповідний вимогам варіант. Це зручно, комфортно, економно. 

Застосування електричної теплої підлоги

Електричні теплі підлоги підходять для встановлення у квартирах та будинках, у місцях постійного чи сезонного проживання. Можлива установка теплої підлоги в офісних та громадських закладах (дитячі садочки, лікарні, заклади санаторно-курортного лікування тощо).

Дану методику системи опалення можна використовувати для:

  • зонування приміщень (наприклад, підігрів зони відпочинку);
  • створення локальних зон обігріву (навколо м'яких меблів, у робочій зоні);
  • обігріву приміщень із підвищеною вологістю тощо.

Обмеження щодо застосування електричної теплої підлоги практично відсутні. Єдина умова – надавати перевагу екранованим нагрівальним кабелям з надійним заземленням або нагрівальним матам.

Електричну теплу підлогу можна встановити практично під будь-яке покриття для підлоги в житлових і підсобних приміщеннях (кухня, ванна кімната, балкон, зимовий сад) в якості основного або додаткового джерела тепла.

Переваги електричної теплої підлоги

Безперечною перевагою використання електричної теплої підлоги є ефективне розподілення температури. Тепле повітря рухається від підлоги до стелі плавно, без шкідливих для здоров'я протягів та конвекційних потоків.

На користь вибору нагрівального кабелю чи секцій свідчать:

  • низька вартість;
  • можливість використання у холодних приміщеннях або як основної системи опалення.

Залежно від призначення та планування приміщення можна придбати тонкий або товстий нагрівальний кабель.

Перевагами нагрівальних матів є:

  • швидкий обігрів приміщення;
  • можливість самостійного укладання завдяки повній готовності матеріалу для монтажу;
  • легкість установлення.

Тонкі нагрівальні секції та нагрівальні мати інтегруються в плитковий клей, але для встановлення товстих нагрівальних секцій необхідно піднімати підлогу.

Нестандартне застосування електричної теплої підлоги

Крім традиційних варіантів застосування електричної теплої підлоги, є нестандартні рішення. Різні види теплої підлоги на електриці можна використовувати:

  • Для утеплення стін з метою рятування від цвілі. Рішення підходить для створення комфортних умов у приміщеннях з підвищеною вологістю, у квартирах кутового розташування та у хрущовках.
  • Для створення комфортного простору на лоджіях або балконах. Електричні кабелі або мат не зменшують площу невеликих приміщень, відрізняються високою енергоефективністю та є дешевшими, ніж установка радіаторів.
  • Для облаштування теплого килимка у передпокої. Система створює теплу повітряну подушку, що затримує холодне повітря, яке надходить при відкриванні дверей.
  • Для обігріву сходів, терас, веранд, систем водопостачання та водовідведення. Встановлення тонкого електричного нагрівального кабелю дозволяє запобігти замерзанню труб та уникнути витрат на дорогий ремонт.

Вибрати та купити відповідну цілям модель електричної теплої підлоги можна на сайті інтернет-магазину Domheat. У каталозі представлені моделі електричної теплої підлоги з різними експлуатаційними характеристиками, включаючи потужність та площу покриття. Компетентні менеджери допоможуть з вибором рішення та оформленням замовлення, дадуть відповіді на важливі питання.