Головна
Каталог
image/svg+xml 0
Корзина
image/svg+xml 0
Обране
Більше

Інфрачервона плівкова підлога

Інфрачервона плівкова підлога: особливості та переваги

Різноманітність видів електричної теплої підлоги дозволяє підібрати оптимальний варіант під будь-які умови експлуатації, мету встановлення та фінансові можливості. Інфрачервона тепла підлога є найбільш універсальним рішенням у плані підлогового покриття та умов монтажу, що й обумовлює популярність систем цього типу.

Основний матеріал виготовлення інфрачервоних підлог – нагрівальна плівка, що складається з безлічі сегментів. Кожен сегмент плівки складається зі з'єднаних паралельно карбонових смуг. Перевагою теплої підлоги з інфрачервоної плівки є стійкість системи до механічних пошкоджень – за винятком пошкоджених сегментів нагрівальна плівка продовжує працювати.

Особливості інфрачервоної плівкової підлоги

Плівкова тепла підлога підходить для установки на поверхнях будь-якого типу (вертикальні, горизонтальні, скошені). Основною особливістю систем цього типу є принцип нагрівання – інфрачервоне теплове випромінювання. На відміну від нейтрального тепла кабельної підлоги та нагрівальних матів випромінюване плівковою підлогою тепло чудово сприймається людським організмом, який інтенсивно поглинає інфрачервоні промені. Саме тому інфрачервона плівка використовується у фізіотерапевтичних кабінетах для теплового лікування та зміцнення імунітету, а також у лікувальних інфрачервоних саунах.

Коли інфрачервона плівкова підлога є найкращим вибором

Інфрачервону плівку для теплої підлоги варто вибирати у таких випадках: 

  • Для встановлення у приміщеннях з низькими стелями. Втрата висоти під час використання інфрачервоної плівки не перевищує 0,5 см.
  • Для встановлення теплої підлоги під наявне покриття, оскільки не вимагає змін у структурі підлоги.
  • Для утеплення приміщення під час косметичного ремонту.
  • Якщо необхідно встановити теплу підлогу та підвищити комфортність приміщення у найкоротші терміни.

Інфрачервона плівкова підлога відмінно підходить за необхідності забезпечити часткове нагрівання певної зони у приміщенні або робочого місця. Інфрачервона система дозволяє створювати у різних ділянках приміщення різні температурні режими або повністю відключати обігрів. Варіант підходить для обігріву зон, що знаходяться на віддаленні (наприклад, зона відпочинку і робоча зона).

Переваги інфрачервоної плівкової підлоги

Серед переваг інфрачервоної плівкової підлоги слід зазначити:

  • Універсальність. Плівкова тепла підлога сумісна з паркетом, ламінатом, лінолеумом, паркетною дошкою, синтетичними покриттями, дерев'яними та ламінованими матеріалами.
  • Різноманітність варіантів монтажу. Термоплівку можна укласти також на стелі та стінах.
  • Легкість монтажу та демонтажу. Інфрачервону термоплівку можна легко демонтувати для встановлення в іншій зоні приміщення.
  • Стійкість до корозії та довговічність. Термін експлуатації поліетилену перевищує строк служби багатьох будівель.
  • Ремонтопридатність. У разі пошкодження секції або смуги фахівець швидко здійснить ремонт.
  • Відсутність «містків холоду». Плівкова поверхня нагрівається рівномірно.

Інфрачервона плівкова підлога за умови укладання під лінолеум або паркет прогрівається за півгодини-годину. Якщо термоплівка укладена під плитку – на прогрівання потрібно від 1 години до 3 годин. Час нагріву визначається щільністю покриття для підлоги.

Перевагою є також наявність на інфрачервоному плівковому полі розмітки для монтажу згідно з конфігурацією поверхні. Розрізати інфрачервону підлогу можна лише за розміткою.

За вигідними цінами придбати інфрачервону плівкову підлогу можна на сайті інтернет-магазину Domheat. Кваліфіковані консультанти допоможуть підібрати модель згідно з вимогами покупця та оформити замовлення.