Головна
Каталог
image/svg+xml 0
Корзина
image/svg+xml 0
Обране
Більше

Електрокотли опалення

Електрокотли опалення: переваги та критерії вибору

Електричні котли є досить популярною альтернативою газовим і твердопаливним системам обігріву. Електрокотли підходять для встановлення у житлових будинках та у комерційних об'єктах. Оскільки джерелом енергії для котлів є електроенергія, облаштування димоходів не потрібне, що дозволяє успішно встановлювати та експлуатувати прилади у багатоквартирних будинках. Електричні котли, залежно від функціоналу, можуть бути не тільки джерелом тепла для обігріву приміщень, а й забезпечувати гарячою водою.

Виробники випускають електрокотли наступних різновидів:

  • на трубчастих електронагрівачах;
  • на електродах;
  • індукційні.

Найбільш популярним різновидом електричних побутових котлів є ТЕНові моделі, що оптимально поєднують високу ефективність з доступною вартістю.

Перевага систем опалення з електрокотлами

Основними аргументами на користь вибору електричного опалювального котла є:

  • Високий коефіцієнт корисної дії (ККД), який становить практично 100%. Електричні котли трансформують у нагрівання води всю використовувану енергію, у той час як у газових та твердопаливних котлів частина енергії втрачається.
  • Доступна вартість при швидкій окупності вкладень.
  • Відсутність потреби в офіційному оформленні електричних котлів. Оформлення газового котла коштує досить дорого і вимагає чимало часу. Для встановлення електрокотла основна вимога – відповідність потужності котла виділеному ліміту на максимальну потужність.
  • Простота конструкції, який складається з бака з нагрівальним ТЕНом, блока управління, запобіжного клапана і т.д.
  • Високий рівень безпеки. На відміну від вибухонебезпечного газового котла та пожежонебезпечного твердопаливного котла електрокотли безпечні за умови дотримання правил експлуатації та своєчасного обслуговування.
  • Компактність, що дозволяє встановлювати обладнання у будь-якому зручному місці, включаючи невеликі поверхні.
  • Можливість використання з двотарифним лічильником, що дозволяє помітно зменшити рахунки електроенергію.
  • Екологічність. Викиди при використанні електрокотлів відсутні, як і кіптява, гази та шкідливий дим.
  • Відмінна автоматизація з можливістю налаштування під індивідуальні вимоги.
  • Наявність функції автоматичного вимикання після відключення електрики, що знижує ризик аварійних ситуацій.
  • Простота встановлення. Нема потреби проводити газову лінію, робити димохід у стіні, закуповувати труби, крани, редуктор тощо. 

Електричні котли є ідеальним рішенням за умови використання сонячних батарей або електростанцій. Опалення та гаряче водопостачання стають практично безкоштовними.

На користь електричних опалювальних котлів також говорять відсутність необхідності в регулярному чищенні, простота обслуговування. Оскільки тут немає вогню, сажа не утворюється та не осідає на внутрішніх поверхнях. 

Основні критерії вибору електричного котла

Потужність є основним критерієм вибору устаткування цього типу, оскільки від потужності залежить площа обігріву. Загальноприйнята формула для вибору за потужністю – 10 м2 на 1 кВт. Устаткування слід брати з невеликим запасом, тому для квартири 80 м2 варто розглядати електрокотел на 9 кВт.

Вибирати слід електричні котли від надійних виробників. Обладнання від українського бренду Tenko оптимально поєднує високу продуктивність та низькі експлуатаційні витрати, цінову доступність та надійність, простоту обслуговування та функціональність. Придбати електрокотли опалення від бренду Tenko можна в нашому інтернет-магазині Domheat, що пропонує якісне обладнання за цінами виробника.